26 mei 2015

Erespeld Cees Schelling

IMG_0134

Op Dag van de Arbeid is het traditie om leden die gedurende een lange periode lid zijn van de PvdA, te bedanken met een erespeld.
Onze afdeling heeft vele trouwe leden en daarvan hebben inmiddels al een aantal deze speld op 1 mei mogen ontvangen.
Voorafgaande aan deze heuglijke gebeurtenis was er telefonisch contact geweest met Cees over de wijze waarop de uitreiking plaats zou vinden;  samen met iemand van het bestuur en onze wethouder erbij, waarbij de pers ook aanwezig is om het een en ander vast te leggen voor het Dagblad van het Noorden?
Maar het verliep iets anders…..op 2 mei mocht ik aan Cees Schelling de speld uitreiken. Ja, tenminste dat dacht ik, maar toen ik het doosje opende kwam er geen speld tevoorschijn………maar wel een  Drees penning. Dat maakte de nodige indruk op Cees en zijn vrouw Betty.
Nadat Cees Schelling van mij had gehoord wat dat deze foto alleen maar bedoeld was deze op de PvdA de Marne site te plaatsen mocht ik een foto van Cees met de Drees penning maken.
Cees Schelling is na een lange actieve intensieve periode bij o.a. de FNV als voorzitter van de voedingsbond met de daarbij behorende aandacht, in een rustiger vaarwater gekomen bevindt zich het liefst samen met Betty onder de gewone man.
Cees en Betty, hartelijk bedankt voor jullie warme ontvangst en het prettige gesprek.
Mädi Cleerdin