Door Mädi Cleerdin op 6 juni 2013

PvdA Hoogeland op de bres voor duurzame werkgelegenheid en vraagt aandacht van de Tweede Kamer voor de positie van een grote plattelandsgemeente.

Op 31 mei brachten de PvdA Tweede Kamerleden Henk Nijboer en Tjeerd van Dekken een werkbezoek aan zowel de gemeente Winsum als de gemeente de Marne. De ochtend werd gebruikt om een aantal bedrijven in Winsum te bezoeken. Op het Werkplein Noord-Groningen werd er gesproken over de ontwikkelingen in het sociale domein, hierbij waren de Voedselbank, Humanitas, de cliëntenraad SoZaWe en de stichting Vrienden Arme Kant Winsum aanwezig. Het appel vanuit de praktijk raakte de Tweede Kamerleden zichtbaar.

 Wethouder Harm Evert Waalkens en fractievoorzitter Maarten Buikema namen na de ochtendsessie het gezelschap mee naar de gemeente De Marne. Met het gezelschap, waaronder ook enkele leden van Gedeputeerde Staten werd er indringend gesproken over de op handen zijnde herindeling en de toekomstige decentralisaties van de overheid naar de gemeenten. De PvdA afd. de Marne zet zich ervoor in om deze processen voor hun inwoners rechtvaardig te laten verlopen. De sprekers Paul Löwik (Breuer Instituut), Lex van Geffen (Directeur Ability) en Harm Evert Waalkens gaven ieder hun kijk op de Jeugdzorg, het Onderwijs en de Sociale werkvoorziening. Er werd aandacht werd gevraagd voor de economische ontwikkeling van deze regio en de beperkte financiële middelen die naar de gemeenten meekomen met de decentralisaties. Met name dat laatste zal volgens Waalkens en Buikema de gemeenten aan de bedelstaf brengen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Beide Kamerleden waren onder de indruk van de praktische problemen waar een plattelandsgemeente mee wordt geconfronteerd en gaan hiervoor in de landelijke PvdA fractie aandacht vragen. De PvdA afd. gemeente de Marne blijft in nauw contact met Den Haag!

Mädi Cleerdin

Mädi Cleerdin

Mag ik me even voorstellen…..   Ik ben Mädi Cleerdin en woon op het mooie Zuurdijk. Samen met mijn man een honden geniet ik dagelijks van het prachtige Groninger landschap. Wat een weelde om hier te mogen wonen. En dan ook nog eens met allemaal bijzondere en krachtige mensen om je heen. Dat geeft mij

Meer over Mädi Cleerdin